Hoe kom ik aan een indicatie?

Om zorg af te nemen bij de gemeente of aan te vragen dient men een indicatie aan te vragen. Bij het aanvragen van een indicatie voor WMO dien je telefonisch of per website een melding bij jou gemeente te maken dat je hulp en/ of ondersteuning wilt aanvragen op basis van WMO. Niet alleen voor jezelf maar ook voor een naaste denk aan buurvrouw, schoonfamilie of zus kun je een aanvraag indienen. Binnen de gemeentes is er een afdeling die gaat over het stellen van indicaties voor zorg. Als de aanvraag voor zorg word opgepakt komt een medewerker van de WMO op gesprek, het zogenaamde keukentafelgesprek, om te kijken welke zorg er nodig is, hoeveel uren zorg er nodig zijn en of deze zorg door een gecontracteerde zorgaanbieder van de gemeente via ZIN geleverd word of dat je deze zelf inkoopt middels een PGB bij een zorgaanbieder waar jij je fijn bij voelt.

Heb je nog geen indicatie via de WMO en zie je door de bomen het bos niet meer met alle formulieren? Dan heb je vaak recht op een onafhankelijke cli├źntondersteuner die jou ondersteunt in het gehele aanvraagproces. Vraag bij de gemeente hiernaar.
Ben je er al over uit dat je de zorg toch wilt afnemen bij ons ondersteunen wij jou ook in dit proces. Hier vraagt HelloWMO een vergoeding voor die te vinden is onder het kopje tarieven.